Loading...

Groene stroom Hiaure Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, wind, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hiaure vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hiaure en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hiaure

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hiaure vergelijken (november 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Hiaure vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie 1 jaar contract november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Wierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Hiaure

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-hiaure

Een energieneutrale woning in Hiaure rond november 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige informatie over groene stroom Hiaure. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hiaure zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hiaure is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen €3800 – €6400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Roden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hiaure actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hiaure fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten ontdek je hierna vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je ogenblikkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hiaure vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.