Loading...

Groene stroom Wierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wierum vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wierum en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wierum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wierum vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je alle groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Wierum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Makkum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wierum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-wierum

Een energieneutrale woning in Wierum rond juni 2024

Aan de hand van onze website lees je uitgebreide info over groene stroom Wierum. Maar, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wierum is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “de verwarming omlaag doen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij je energieleverancier. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wierum vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3000 – €7100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Godlinze afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Wierum operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het actuele abonnement ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wierum een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je simpelweg welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Wierum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.