Loading...

Groene stroom Makkum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Makkum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Makkum en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Makkum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Makkum vergelijken (oktober 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Makkum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energieflex stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodem, bio, zon, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Best vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Makkum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-makkum

Een energieneutrale woning in Makkum rond oktober 2023

Op deze pagina bekijk je handige details over groene stroom Makkum. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Makkum wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Makkum is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €7500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Veghel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral leveranciers als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij rap welke groene stroom aanbieders in Makkum voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Makkum een stuk lager dan jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Makkum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.