Loading...

Groene stroom Veghel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Veghel vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Veghel en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Veghel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Veghel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Veghel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, zon, bodem, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kollumerzwaag vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Veghel

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Veghel.

groene-stroom-veghel

Een energieneutrale woning in Veghel rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke info over groene stroom Veghel. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veghel wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) verbannen. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Veghel vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €3400 t/m €7500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Echtenerbrug afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Veghel actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jouw lopende verbintenis beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Veghel aantrekkelijker dan de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen tref je onderstaand veel gekozen contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je vandaag nog welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Veghel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.