Loading...

Groene stroom Kollumerzwaag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Kollumerzwaag vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kollumerzwaag en check de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kollumerzwaag

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kollumerzwaag vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Kollumerzwaag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Aarlanderveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Kollumerzwaag

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-kollumerzwaag

Een energieneutrale woning in Kollumerzwaag rond december 2022

Door middel van deze webpagina lees je handige toelichting op groene stroom Kollumerzwaag. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kollumerzwaag wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij het leverancier. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kollumerzwaag kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4200 – €6600. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Sprang-Capelle afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Kollumerzwaag actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Kollumerzwaag flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vergelijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Kollumerzwaag vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.