Loading...

Groene stroom Aarlanderveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Aarlanderveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Aarlanderveen en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Aarlanderveen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Aarlanderveen vergelijken (november 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vind je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Aarlanderveen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nijelamer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Aarlanderveen

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Alphen aan den Rijn.

groene-stroom-aarlanderveen

Een energieneutrale woning in Aarlanderveen rond november 2022

Met behulp van deze pagina bekijk je nuttige informatie over groene stroom Aarlanderveen. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aarlanderveen wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Aarlanderveen is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €7200. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Hierden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je vlug welke groene stroom aanbieders in Aarlanderveen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jullie huidige abonnement opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Aarlanderveen een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vind je hieronder de meest populaire energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Aarlanderveen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.