Loading...

Groene stroom Nijelamer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Nijelamer vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nijelamer en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nijelamer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijelamer vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Nijelamer vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Westland Infra prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie De Tike vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nijelamer

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-nijelamer

Een energieneutrale woning in Nijelamer rond december 2023

Op deze pagina bekijk je praktische info over groene stroom Nijelamer. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijelamer zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw aanbieder. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nijelamer kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De prijs schommelt tussen €2600 en €7600. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Wijdenes afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Nijelamer actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het huidige contract annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Nijelamer een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel mensen die daarom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten vind je onderstaand de meest populaire contracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Nijelamer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.