Loading...

Groene stroom Kolhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Kolhorn vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Kolhorn en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kolhorn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kolhorn vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Kolhorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Powerpeers korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, bio, wind, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Aalsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Kolhorn

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-kolhorn

Een energieneutrale woning in Kolhorn rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Kolhorn. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kolhorn is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kolhorn is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €4400 tot +/- €6400. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Spijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Kolhorn actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je lopende verbintenis opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kolhorn fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel families die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je nu welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Kolhorn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.