Loading...

Groene stroom Aalsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Aalsum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Aalsum of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Aalsum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalsum vergelijken (juni 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Aalsum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nijega vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Aalsum

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-aalsum

Een energieneutrale woning in Aalsum rond juni 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige uitleg over groene stroom Aalsum. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aalsum wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) verboden. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Aalsum is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4300 tot €7100. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hiaure afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Aalsum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket ontbinden en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Aalsum fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel consumenten die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Aalsum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.