Loading...

Groene stroom Nijega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Nijega vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Nijega en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nijega

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijega vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Nijega vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enexis prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, water, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie De Rips vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Nijega

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-nijega

Een energieneutrale woning in Nijega rond juli 2024

Op basis van deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Nijega. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijega wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Alleen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nijega is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €2700 tot +/- €6200. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wierum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke partijen als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Nijega aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: je huidige abonnement annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nijega flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten bekijk je hierna enkele energiecontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker detecteer je direct welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nijega vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.