Loading...

Groene stroom Lieren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Door de duurzame energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Lieren vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Lieren en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Lieren

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lieren vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Lieren vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Bakkeveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Lieren

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Apeldoorn.

groene-stroom-lieren

Een energieneutrale woning in Lieren rond juni 2024

D.m.v. deze webpagina check je bruikbare info over groene stroom Lieren. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lieren zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Echter, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de lucht buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lieren is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief ligt tussen de €4300 tot €6500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tjerkgaast afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Pure Energie, Engie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Lieren aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Lieren aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je hierna toonaangevende energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je à la minute welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Lieren vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.