Loading...

Groene stroom Bakkeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als wind, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Bakkeveen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Bakkeveen of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bakkeveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bakkeveen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Bakkeveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, wind, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, aardgas (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Oosterwijtwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bakkeveen

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-bakkeveen

Een energieneutrale woning in Bakkeveen rond juni 2024

Via deze website lees je praktische toelichting op groene stroom Bakkeveen. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bakkeveen wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, AWB of Intergas) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bakkeveen kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3500 tot €7300. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Jirnsum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties als Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bakkeveen voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je actuele contract stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Bakkeveen een stuk lager dan de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker check je zonder problemen welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Bakkeveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.