Loading...

Groene stroom Oosterwijtwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Oosterwijtwerd vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Oosterwijtwerd en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oosterwijtwerd

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oosterwijtwerd vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de beste groene leveranciers. Is groene energie duurder dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Oosterwijtwerd vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Powerpeers oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, aarde, wind, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Easterlittens vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oosterwijtwerd

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-oosterwijtwerd

Een energieneutrale woning in Oosterwijtwerd rond april 2024

Met deze website vergelijk je praktische informatie over groene stroom Oosterwijtwerd. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oosterwijtwerd is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Atag, Vaillant of Intergas) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oosterwijtwerd vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €4000 tot +/- €7400. Dankzij de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zevenhoven afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode check je spoedig welke groene stroom aanbieders in Oosterwijtwerd beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: het actuele abonnement annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Oosterwijtwerd flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder de meest populaire stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je nu welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Oosterwijtwerd vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.