Loading...

Groene stroom Easterlittens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Easterlittens vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Easterlittens en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Easterlittens

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Easterlittens vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Easterlittens vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Spaubeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Easterlittens

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-easterlittens

Een energieneutrale woning in Easterlittens rond juni 2024

Met behulp van onze website vind je bruikbare info over groene stroom Easterlittens. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Easterlittens wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van je leverancier. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Easterlittens is kostbaar. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €2500 t/m €6900. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nederland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Easterlittens operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je actuele pakket ontbinden en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Easterlittens flink lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je vlug welke leveranciers “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Easterlittens vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.