Loading...

Groene stroom Polsbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Polsbroek vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Polsbroek en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Polsbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Polsbroek vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Polsbroek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: MAIN Energie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Fleringen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Polsbroek

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lopik.

groene-stroom-polsbroek

Een energieneutrale woning in Polsbroek rond september 2022

Op basis van deze website ontdek je praktische details over groene stroom Polsbroek. Interessant, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Polsbroek wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de gordijnen dicht doen. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een maatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Polsbroek is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs varieert tussen de €2700 t/m €7000. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in America afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke organisaties zoals Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Polsbroek actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het actuele contract annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Polsbroek flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten bekijk je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vind je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Polsbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.