Loading...

Groene stroom America Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in America vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in America en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in America

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in America vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in America vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Numansdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie America

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-america

Een energieneutrale woning in America rond december 2022

Met deze website bekijk je uitgebreide details over groene stroom America. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in America wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in America is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De totaalprijs varieert tussen de €3000 t/m €7400. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hooge Mierde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in America voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis ontbinden en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie America sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten bekijk je hieronder enkele energiepakketten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je binnen no-time welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen America vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.