Loading...

Groene stroom Zevenaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Zevenaar vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zevenaar en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zevenaar

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zevenaar vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Zevenaar vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nederasselt vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zevenaar

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zevenaar.

groene-stroom-zevenaar

Een energieneutrale woning in Zevenaar rond maart 2023

Aan de hand van deze webpagina detecteer je belangrijke info over groene stroom Zevenaar. Echter, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zevenaar zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere led-lampen gebruiken” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Nefit) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zevenaar vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4100 – €6900. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heelsum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist partijen als Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Zevenaar voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zevenaar een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel consumenten die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten bekijk je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker achterhaal je spoedig welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zevenaar vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.