Loading...

Groene stroom Nederasselt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, zon, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nederasselt vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Nederasselt of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nederasselt

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nederasselt vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Nederasselt vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, wind, bio, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Buitenpost vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nederasselt

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heumen.

groene-stroom-nederasselt

Een energieneutrale woning in Nederasselt rond juni 2024

Via deze webpagina vind je belangrijke informatie over groene stroom Nederasselt. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nederasselt wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nederasselt kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De investering schommelt tussen €3000 en €7400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Warstiens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder leveranciers als Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Nederasselt voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie actuele levering opzeggen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Je volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nederasselt aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vergelijk je bijgaand enkele abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Nederasselt vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.