Loading...

Groene stroom Deurningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Deurningen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Deurningen en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Deurningen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Deurningen vergelijken (november 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Deurningen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, zon, wind, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Sibrandabuorren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Deurningen

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-deurningen

Een energieneutrale woning in Deurningen rond november 2023

Via deze pagina vergelijk je handige details over groene stroom Deurningen. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Deurningen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en tochtstrips gebruiken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Alleen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Deurningen is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3100 – €6500. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Melick afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij vlug welke groene stroom aanbieders in Deurningen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je actuele levering annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Deurningen aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je spoedig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Deurningen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.