Loading...

Groene stroom Melick Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Melick vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Melick of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Melick

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Melick vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Melick vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Engie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, bodem, zon, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Boksum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Melick

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-melick

Een energieneutrale woning in Melick rond december 2022

Met onze website vergelijk je belangrijke details over groene stroom Melick. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Melick wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en een teil gebruiken voor de afwas. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Niettemin, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Intergas) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Melick kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2700 tot +/- €7000. Mede door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vlist afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode tref je meteen welke groene stroom aanbieders in Melick voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement beëindigen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Melick flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vergelijk je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Melick vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.