Loading...

Groene stroom Klundert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Klundert vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Klundert of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Klundert

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Klundert vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Klundert vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Huismerk Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, bodem, wind, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Overijssel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Klundert

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-klundert

Een energieneutrale woning in Klundert rond juli 2024

Middels onze website lees je handige info over groene stroom Klundert. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Klundert is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “wassen op 30 graden” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Desondanks, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Nefit, AWB of Vaillant) verbannen. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Klundert is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €2900 – €6400. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Sonnega afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties als Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Klundert beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: het huidige levering beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Klundert fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je vlug welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Klundert vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.