Loading...

Groene stroom Overijssel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Overijssel vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Overijssel en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Overijssel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Overijssel vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Overijssel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Nieuwveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Overijssel

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Overijssel.

groene-stroom-overijssel

Een energieneutrale woning in Overijssel rond mei 2024

Met onze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Overijssel. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Overijssel is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Evengoed, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Overijssel kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3900 – €7800. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Herwijnen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Overijssel operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het huidige contract ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Overijssel aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten ontdek je hieronder enkele stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker bekijk je zonder problemen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Overijssel vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.