Loading...

Groene stroom Bergentheim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Bergentheim vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Bergentheim en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bergentheim

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergentheim vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Snel groene stroom in Bergentheim vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Ouderkerk aan de Amstel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Bergentheim

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-bergentheim

Een energieneutrale woning in Bergentheim rond oktober 2023

Met deze website detecteer je praktische info over groene stroom Bergentheim. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bergentheim wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Onder andere een programmeerbare thermostaat” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bergentheim vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. Het tarief ligt tussen de €2900 t/m €6200. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Klundert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Engie, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Bergentheim actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je huidige abonnement annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Bergentheim een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je spoedig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bergentheim vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.