Loading...

Groene stroom Ouderkerk aan de Amstel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Ouderkerk aan de Amstel vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Ouderkerk aan de Amstel en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

  • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
  • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
  • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
  • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
  • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ouderkerk aan de Amstel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ouderkerk aan de Amstel vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vind je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Ouderkerk aan de Amstel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

  1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
  2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
  3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
  4. Klik op het filter “groene stroom”.
  5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
  6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
  7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
  8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Elspeet vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ouderkerk aan de Amstel

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ouder-Amstel.

groene-stroom-ouderkerk-aan-de-amstel

Een energieneutrale woning in Ouderkerk aan de Amstel rond april 2024

Via deze pagina check je uitgebreide details over groene stroom Ouderkerk aan de Amstel. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ouderkerk aan de Amstel is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie op basis van 3 factoren:

  • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
  • Het verbruik van energie verminderen.
  • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw leverancier. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
  2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ouderkerk aan de Amstel kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €4200 t/m €6800. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Overijssel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek je nu welke groene stroom aanbieders in Ouderkerk aan de Amstel beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige contract opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ouderkerk aan de Amstel fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten vind je hierna toonaangevende energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

  • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
  • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
  • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
  • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
  • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
  • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
  • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Ouderkerk aan de Amstel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.