Loading...

Groene stroom Elspeet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Elspeet vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Elspeet en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Elspeet

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Elspeet vergelijken (februari 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Nu groene stroom in Elspeet vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Lees nu verder over groene energie Swifterbant vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Elspeet

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Nunspeet.

groene-stroom-elspeet

Een energieneutrale woning in Elspeet rond februari 2024

Met deze pagina bekijk je praktische toelichting op groene stroom Elspeet. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Elspeet zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik laag houden doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Elspeet is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 t/m €6900. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuwveen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Elspeet voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je bestaande contract annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Elspeet aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check ontdek je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Elspeet vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en stroom.