Loading...

Groene stroom Swifterbant Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Swifterbant vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Swifterbant en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Swifterbant

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Swifterbant vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Swifterbant vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per postcode in Flevoland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hoogwoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Swifterbant

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dronten.

groene-stroom-swifterbant

Een energieneutrale woning in Swifterbant rond september 2022

D.m.v. deze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Swifterbant. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Swifterbant zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Swifterbant is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €3700 t/m €6100. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Kwakel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Swifterbant operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Swifterbant sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je moeiteloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Swifterbant vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.