Loading...

Groene stroom Hoogwoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Hoogwoud vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Hoogwoud en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hoogwoud

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogwoud vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Hoogwoud vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: NLE 3 jaar contract april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, zon, wind, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wolfheze vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hoogwoud

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Opmeer.

groene-stroom-hoogwoud

Een energieneutrale woning in Hoogwoud rond april 2024

Met onze website bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Hoogwoud. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hoogwoud is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “let op het energielabel” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hoogwoud vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De investering varieert tussen €4400 en €7200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schalkhaar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name partijen als Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hoogwoud operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je actuele abonnement opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hoogwoud sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten bekijk je onderstaand vaak bestelde pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker bekijk je meteen welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Hoogwoud vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.