Loading...

Groene stroom Schalkhaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kan je direct alle groene energieleveranciers in Schalkhaar vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Schalkhaar en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Schalkhaar

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schalkhaar vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Schalkhaar vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Haarzuilens vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Schalkhaar

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Deventer.

groene-stroom-schalkhaar

Een energieneutrale woning in Schalkhaar rond december 2023

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Schalkhaar. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schalkhaar is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schalkhaar kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €2300 tot €6600. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bergschenhoek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in Schalkhaar beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande pakket beëindigen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Schalkhaar aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je onmiddellijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Schalkhaar vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.