Loading...

Groene stroom Bergschenhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bergschenhoek vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bergschenhoek en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bergschenhoek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergschenhoek vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Bergschenhoek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oudeschild vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Bergschenhoek

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Lansingerland.

groene-stroom-bergschenhoek

Een energieneutrale woning in Bergschenhoek rond juli 2024

Met behulp van deze pagina vergelijk je belangrijke informatie over groene stroom Bergschenhoek. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergschenhoek wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je huis en douchewater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bergschenhoek is prijzig. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energienota. De kostprijs varieert tussen €3900 en €7700. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kockengen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke organisaties zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Bergschenhoek beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Bergschenhoek fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Bergschenhoek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.