Loading...

Groene stroom Kockengen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Kockengen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Kockengen of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kockengen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kockengen vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Kockengen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Leon Zeewolde korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Aadorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kockengen

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-kockengen

Een energieneutrale woning in Kockengen rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige toelichting op groene stroom Kockengen. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kockengen wordt steeds populairder. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Onder andere wassen op 30 graden” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Desondanks, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kockengen is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4400 tot +/- €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Spanga afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kockengen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende levering stopzetten en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kockengen fors lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check detecteer je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Kockengen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.