Loading...

Groene stroom Spanga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Spanga vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Spanga of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Spanga

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Spanga vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vind je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Direct groene stroom in Spanga vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, bio, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Heukelum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Spanga

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-spanga

Een energieneutrale woning in Spanga rond juli 2024

Via deze pagina detecteer je praktische toelichting op groene stroom Spanga. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Spanga wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Atag, AWB, Remeha, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Spanga kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4100 tot €7500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Buitenpost afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Spanga actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Spanga een stuk lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je vandaag nog welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Spanga vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.