Loading...

Groene stroom Heukelum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Heukelum vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Heukelum of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heukelum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heukelum vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Heukelum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Westland Infra contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, bio, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Wezuperbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Heukelum

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Lingewaal.

groene-stroom-heukelum

Een energieneutrale woning in Heukelum rond december 2022

Met deze pagina check je alle info over groene stroom Heukelum. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heukelum is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere led-lampen gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heukelum is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. Het tarief schommelt tussen €3500 tot €7500. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Rijssen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode lees je direct welke groene stroom aanbieders in Heukelum beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: het huidige abonnement ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Heukelum een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand toonaangevende pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker achterhaal je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Heukelum vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.