Loading...

Groene stroom Rijssen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Rijssen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rijssen en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Rijssen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Rijssen vergelijken (juni 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Rijssen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie vergelijken bij E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bio, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Zoek ook naar groene energie Giethmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rijssen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rijssen-Holten.

groene-stroom-rijssen

Een energieneutrale woning in Rijssen rond juni 2023

Op basis van onze website check je belangrijke informatie over groene stroom Rijssen. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rijssen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rijssen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering varieert tussen €3500 t/m €6100. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bakkeveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen als Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Rijssen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: je bestaande pakket stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Rijssen aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen vind je bijgaand de meest populaire pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker bekijk je nu welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Rijssen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.