Loading...

Groene stroom Giethmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Giethmen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Giethmen en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Giethmen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Giethmen vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vergelijk je alle groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Giethmen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Veeningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Giethmen

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-giethmen

Een energieneutrale woning in Giethmen rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Giethmen. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Giethmen zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en het dak isoleren. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Giethmen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt tussen de €4300 t/m €6100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oosterwijtwerd afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Giethmen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Giethmen sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen ontdek je onderstaand enkele stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker detecteer je binnen no-time welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Giethmen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.