Loading...

Groene stroom Veeningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Veeningen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Veeningen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Veeningen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Veeningen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Middels subsidies en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Veeningen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bio, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Koewacht vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Veeningen

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-veeningen

Een energieneutrale woning in Veeningen rond september 2022

Met behulp van deze website ontdek je handige informatie over groene stroom Veeningen. Echter, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Veeningen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Veel gehoord is “neem een waterbespaarder” en je vriezer waterpas zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Veeningen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief ligt tussen de €3300 en €7900. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Easterlittens afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Veeningen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Veeningen sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check detecteer je nu welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Veeningen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.