Loading...

Groene stroom Wezuperbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wezuperbrug vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wezuperbrug of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wezuperbrug

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wezuperbrug vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Wezuperbrug vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bio, water, bodem, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Maasland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wezuperbrug

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-wezuperbrug

Een energieneutrale woning in Wezuperbrug rond december 2022

Met deze webpagina ontdek je praktische uitleg over groene stroom Wezuperbrug. Echter, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wezuperbrug wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en dekens op de bank leggen. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wezuperbrug is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De aanschafprijs schommelt tussen €2400 tot €7200. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Giethmen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Wezuperbrug voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het actuele pakket annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wezuperbrug sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hierna de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je vlug welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Wezuperbrug vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.