Loading...

Groene stroom Maasland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Maasland vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Maasland of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Maasland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Maasland vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je de relevante groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Maasland vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Clean Energy stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, bio, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (grijze elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Berkel-Enschot vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maasland

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Midden-Delfland.

groene-stroom-maasland

Een energieneutrale woning in Maasland rond september 2022

Met onze website check je alle informatie over groene stroom Maasland. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maasland wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of Remeha) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Maasland is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen €2700 – €6200. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Veeningen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen spot je nu welke groene stroom aanbieders in Maasland operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Maasland sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Maasland vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.