Loading...

Groene stroom Berkel-Enschot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Berkel-Enschot vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Berkel-Enschot en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Berkel-Enschot

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berkel-Enschot vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien vergelijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Berkel-Enschot vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstapbonus DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, zon, water, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Oudesluis vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Berkel-Enschot

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tilburg.

groene-stroom-berkel-enschot

Een energieneutrale woning in Berkel-Enschot rond april 2024

Op deze website detecteer je uitgebreide details over groene stroom Berkel-Enschot. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Berkel-Enschot wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Daartegenover, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Berkel-Enschot vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De prijs varieert tussen €2900 tot €7900. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Koewacht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Berkel-Enschot voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je actuele contract opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Berkel-Enschot fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen tref je hierna enkele stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je rap welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Berkel-Enschot vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.