Loading...

Groene stroom Oudesluis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Oudesluis vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Oudesluis en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oudesluis

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudesluis vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Oudesluis vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Essent voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, aarde, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Emst vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudesluis

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schagen.

groene-stroom-oudesluis

Een energieneutrale woning in Oudesluis rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl vind je handige details over groene stroom Oudesluis. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudesluis is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. O.a. “neem een waterbespaarder” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij een energieleverancier. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudesluis is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energierekening. Het tarief varieert tussen de €3000 tot €7100. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Aalsmeer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen als Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Oudesluis beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Oudesluis een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hieronder vaak bestelde pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je direct welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Oudesluis vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.