Loading...

Groene stroom Emst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie check kun je nu alle groene energieleveranciers in Emst vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Emst of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Emst

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Emst vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Emst vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, aarde, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie t Waar vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Emst

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Epe.

groene-stroom-emst

Een energieneutrale woning in Emst rond december 2022

Door middel van deze pagina ontdek je nuttige informatie over groene stroom Emst. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Emst wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Emst kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2700 – €6600. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nij Beets afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Emst beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende pakket ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Emst een stuk lager dan de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Emst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.