Loading...

Groene stroom Nij Beets Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Nij Beets vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nij Beets en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nij Beets

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nij Beets vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Nij Beets vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vandebron prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, zon, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie De Pol vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Nij Beets

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-nij-beets

Een energieneutrale woning in Nij Beets rond december 2023

Middels onze website bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Nij Beets. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nij Beets wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nij Beets is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3800 tot +/- €6500. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Wierden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check jij meteen welke groene stroom aanbieders in Nij Beets voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Nij Beets flink lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Nij Beets vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.