Loading...

Groene stroom Wierden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Wierden vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wierden en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wierden

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wierden vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Wierden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnement bij Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, bodem, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Macharen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Wierden

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Wierden.

groene-stroom-wierden

Een energieneutrale woning in Wierden rond juni 2024

Door middel van onze website bekijk je alle info over groene stroom Wierden. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wierden is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Maar, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Atag, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wierden kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3700 en €7200. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ginnum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie je rap welke groene stroom aanbieders in Wierden operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je bestaande pakket beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wierden een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten tref je hieronder toonaangevende pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je gemakkelijk welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Wierden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.