Loading...

Groene stroom Macharen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Macharen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Macharen of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Macharen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Macharen vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Macharen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: E.ON stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Berlicum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Macharen

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oss.

groene-stroom-macharen

Een energieneutrale woning in Macharen rond december 2023

Aan de hand van deze website bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Macharen. Maar, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Macharen wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De energieconsumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en spouwmuren isoleren. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Macharen kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €3100 en €6000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Veere afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven als Engie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Macharen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Macharen flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je hierna vaak bestelde pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je simpelweg welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Macharen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektra en gas.