Loading...

Groene stroom Berlicum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Berlicum vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Berlicum en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Berlicum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Berlicum vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Berlicum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, zon, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Oudkarspel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Berlicum

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sint-Michielsgestel.

groene-stroom-berlicum

Een energieneutrale woning in Berlicum rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische info over groene stroom Berlicum. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Berlicum wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “korter douchen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het leverancier. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, AWB, Remeha, Intergas of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Berlicum kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4200 en €6400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kolhorn afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen als Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Berlicum voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande levering stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Berlicum een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je simpelweg welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Berlicum vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.