Loading...

Groene stroom Oudkarspel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oudkarspel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oudkarspel of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oudkarspel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudkarspel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Oudkarspel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Huismerk Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Ens vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oudkarspel

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Langedijk.

groene-stroom-oudkarspel

Een energieneutrale woning in Oudkarspel rond december 2022

Op basis van deze website vind je praktische informatie over groene stroom Oudkarspel. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudkarspel is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Remeha) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudkarspel is kostbaar. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2800 – €7500. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Aalsum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oudkarspel aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Oudkarspel een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen bekijk je onderstaand enkele energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker zie je binnen no-time welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oudkarspel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.