Loading...

Groene stroom Ens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ens vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Ens of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ens

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ens vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. Snel groene stroom in Ens vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Flevoland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnementen van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, water, bodem, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Teeffelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ens

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-ens

Een energieneutrale woning in Ens rond mei 2024

Op deze webpagina ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Ens. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ens wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Nefit, Atag, Remeha of Vaillant) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ens is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. Het tarief ligt zo tussen de €2300 en €6100. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Nijega afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent faciliteren dit. Via jullie adresgegevens zie je rap welke groene stroom aanbieders in Ens beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het huidige levering stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ens een stuk lager dan jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die overstappen naar deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder de meest populaire energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ens vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.