Loading...

Groene stroom De Pol Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in De Pol vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in De Pol en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Pol

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in De Pol vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Direct groene stroom in De Pol vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: ervaringen Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bio, aarde, water, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Scharnegoutum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie De Pol

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-de-pol

Een energieneutrale woning in De Pol rond december 2022

Met behulp van onze website ontdek je belangrijke details over groene stroom De Pol. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Pol wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “apparaten uitschakelen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Pol kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €3000 tot +/- €6300. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Macharen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in De Pol aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je actuele pakket ontbinden en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie De Pol fors lager dan de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten ontdek je bijgaand de meest populaire pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je meteen welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen De Pol vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.