Loading...

Groene stroom Scharnegoutum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Scharnegoutum vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Scharnegoutum en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Scharnegoutum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Scharnegoutum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Scharnegoutum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, bodem, wind, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Halfweg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Scharnegoutum

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-scharnegoutum

Een energieneutrale woning in Scharnegoutum rond december 2022

Op deze website vind je bruikbare toelichting op groene stroom Scharnegoutum. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scharnegoutum is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiemaatschappij. Evenwel, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Scharnegoutum is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De investering schommelt tussen €3800 t/m €6200. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Berlicum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Scharnegoutum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele contract opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Scharnegoutum fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten ontdek je onderstaand toonaangevende pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker check je snel welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Scharnegoutum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.