Loading...

Groene stroom Halfweg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Halfweg vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Halfweg en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Halfweg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Halfweg vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Halfweg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als wind, aarde, water, zon, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Vriescheloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Halfweg

De zon is een bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

groene-stroom-halfweg

Een energieneutrale woning in Halfweg rond november 2022

Met behulp van deze website vergelijk je belangrijke info over groene stroom Halfweg. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Halfweg is een wens van vele. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het energieleverancier. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Halfweg kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs varieert tussen €3100 tot +/- €6200. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Oudkarspel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je snel welke groene stroom aanbieders in Halfweg voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Halfweg fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer klanten die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten vind je hierna enkele pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Halfweg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.