Loading...

Groene stroom Vriescheloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Vriescheloo vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Vriescheloo en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vriescheloo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vriescheloo vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Vriescheloo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: groene stroom DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ledeacker vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Vriescheloo

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bellingwedde.

groene-stroom-vriescheloo

Een energieneutrale woning in Vriescheloo rond november 2023

Via deze pagina check je nuttige uitleg over groene stroom Vriescheloo. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vriescheloo is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse hr-ketel (AWB, Intergas, Nefit, Atag of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vriescheloo vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €2800 t/m €7200. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ens afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Vriescheloo actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het huidige abonnement opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vriescheloo flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel families die daarom switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde contracten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je simpelweg welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Vriescheloo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.